Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó tanács-OK: 

 

FIGYELEM

  • Igaz, hogy külső felületen időjárásfüggő, de a nyílászárót védő fólia nyáron napos helyen 1-2 hónap alatt ráéghet, de még téli időszakban sem célszerű 6 hónapig rajta hagyni. Ilyenkor a fólia rá is ragad és elfagy, törik, ezért melegítéssel (hőlégfúvó) vagy legrosszabb esetben csak enyhe oldószerrel jön le, utána minden esteben műanyag ápoló kenésével célszerű védeni a felületet.
  • A nyílászárót csak langyos szappanos vízzel mosd, ha nem sikerül a tartós pl. kátrányos, festékes, szennyeződést eltávolítani, csak szakember által biztosított vagy szaküzletben e célra gyártott (műanyagot nem maró hatású, savmentes) folyadékkal tisztítsd. Célszerű a falcban nem látható helyen kipróbálni az anyagot.
  • A tömítéseket évente 1-2 alkalommal célszerű a gumit megóvó anyaggal bekenni (pl. glicerin). Gátolja a gumi elöregedését, és így hosszú távon megtartja a hőszigetelő képességét.
  • A vasalatot a szárny falcában, és a felfüggesztési pontoknál évi 1 alkalommal érdemes teflon alapú kenő spray-vel vagy műszerolajjal meg-megolajozni. Ezzel nagyban növelhető a vasalat élettartama.

 

A vasalat szorulása, nyitási – zárási problémája esetén hívjon SZERELŐT!!! Semmi esetre se erőltesse, mert akár használhatatlanná teheti a nyílászárót, s az alkatrész lehet, hogy nem áll rögtön rendelkezésre. (Lehetőleg a vásárlás helyéről rendelje meg a szervízt, itt a legnagyobb az esélye a szakszerű orvoslatnak.)

 

 

Kívánjuk, leljen sok örömet nyílászáróiban!